25 Eylül 2009 Cuma

İŞTE HAKİKAT TECELLİ ETTİ VE ŞHT PLT ÜTGM İBRAHİM GERÇEK ADI YAŞATILACAK

LÜLEBURGAZ’I KURTARMAK İÇİN ŞEHİT OLAN KAHRAMANIMIZ PİLOTUMUZA YAPILAN VEFASIZLIK VE BELGELERİ
Değerli Okurlarım,ve tüm İlgililere,
28.02.1963 tarihinde Bandırma 5 Ana Jet üssünden havalanıp mutat görev uçuşu esnasında tam Lüleburgaz semalarında iken hidrolik patlaması nedeniyle arızalanan F84-G jet uçağından kendisine verilen “Paraşütle atla!” emrine rağmen büyük bir ihtimalle Lüleburgaz’ın o zamanki Dere,Yılmaz,ve Özerler mahallerinden birisinin üstüne düşmesi ve yüzlerce insanımızın yanarak ölmesi olasılığına karşın uçağının son bir gayretle şimdiki Cumhuriyet Mahallesi Sakızköy yolundaki boş bir tarlaya düşmesini sağlayan tüm Ailesini 1939 Büyük Erzincan depreminde kaybeden öksüz ve yetim kalan Devlet tarafından okutulan Hava harp Okulu 1959-1.si olan ve muhtemelen yaşasaydı şimdi 68 yaşlarında Generallik rübbesine erişebilecek değerde bir asker olan Kahraman ve aziz Şehit Pilot Ütgm İbrahim Gerçek adına Lüleburgazlıların bir vefa borcu olan ve O’nun adına Merhum Belediye Başkanlarından İrfan Oruç zamanında-Allah rahmet eylesin-diktirilen yıllarca önünde törenler yapılan ve neredeyse Lüleburgaz’ın değişmez bir sembolü iken ileriki yıllarda yine bir başka Belediye Başkanı Ahmet S.Özbek döneminde Gençlik Parkı inşaatı nedeniyle yıktırılan Hava Şehitleri Anıtı’nın hikayesini son beş yıldan beri defalarca ilgili makamlara yazdım.
Hatta ünlü Araştırmacı Gazeteci ARENA programı yapımcısı UĞUR DÜNDAR’ın 07.01.2008 tarihli Arena’da konuyu Belgesel olarak ta sunuldu.Aradan geçen bunca zamana karşın beklenen olmadı Lüleburgaz Belediye Başkanlığında tık yok hatta sanıyorum Belgeseli de izlememişler, ve Lüleburgaz’ı kurtaran değerli bir Türk Subayının kahramanlığına karşın yıllardan beri kendisine reva görülen vefasızlık,vurdumduymazlık,hatta daha da ileriye gideceğim bu memlekette insanlık adına onaylamadığım bir şekilde öldürülen Ermeni Hırant Dink’e bile gösterilen saygının binde birinin bile gösterilmediği bu Şehidimiz acaba kimin için 24 yaşında can verdi?
Bir başka anlaşılmaz tutumda Lüleburgaz Belediyesini temsil eden Bay Başkanın İlgili makamlara yaptığımız resmi başvurularımıza karşı vermiş olduğu cevap yazılarını yorumsuz olarak siz değerli Lüleburgazlı hemşehrilerimin takdirlerinize sunuyorum.Yüce Allah bu Vatan için Şehit düşmüş tüm şehitlerimize rahmetler etsin ve mekanları Cennet olsun.
Bir nüshası Kaymakamlıkça 11/03/2008 tarih ve 99/480 sayı ile banada gönderilen Resmi yazının içeriği şudur:
BELGE:1
İlgi yazınız ile,Başbakanlık BİMER Merkezine müracaatta bulunan Orhan SUAT’ın müracaatı gönderilmiş olup,konu ile ilgili bilgi verilmesi istenmiştir.
Adı geçenin dilekçesinde bahse konu,Hava Şehidimiz Üsteğmen İbrahim GERÇEK’in naşının,Bandırma Hava Şehitliğ’inde olduğu bilinmektedir.Belediyemiz ARŞİVLERİNDE SÖZKONUSU ANITIN NE YAPIMINA VE NE DEKALDIRILMASINA AİT HİÇBİR BELGE BULUNMAMAKTADIR.Lüleburgaz’ımızda Edirne Bayırı mevkiinde şehitlerimizin naaşlarının bulunduğu ve Şehitlerimizi anma günlerinde törenlerin yapıldığı bir şehitliğimöiz ve abidesi bulunmaktadır.
Araştırmacı Gazeteci-Yazar Orhan Suat’ın,bu konu ile ilgili bilgi ve belgelerini,tarihi belge ve veri olarak tarafımıza iletmesi bu konuda en azından arşiv çalışmasına da yardımcı olacaktır.
Bilgilerinize arz ederim.
İmza Emin HALEBAK Belediye Başkanı
BELGE:2
İlgi yazınız ile,Kırklareli Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün 20.02.2008 gün ve 75 sayılı yazıları ekinde gönderilen Orhan SUAT’a ait dilekçe gönderilmiş olup,konu ile ilgili bilgi verilemesi istenmiştir.
Adı geçen,Lüleburgaz’da TOKİ tarafından halen yaptırılan,Durak Mahallesi “Burgazkent”içersinde açılacak olan okula,”Şehit Pilot Ütgm.İbrahim GERÇEK İlköğretim OKULU”adının verilmesi talep edilmiş olup,herhangi bir okula isim verilmesinin Belediyemiz yetkileri dahilinde bulunmadığı hususunda bilgilerinizi arz ederim.
İmza Emin HALEBAK Belediye Başkanı
Değerli Lüleburgazlılar,
Şimdi elinizi vicdanınıza koyun ve karar verin Lüleburgaz’ı her alanda temsil eden bir Belediye Başkanına yakışan bumudur?Ben bir Şehidin hakkını ararken O’nun bakış açısına bakarmısınız!.
Belge 1 de T.C. ait bir Resmi Dairenin kayıtlarının bulunmadığından bahisle birde sanki bilmezmiş gibi bize akıl veriyorlar.Akıllarınca bu işten sıyrılacaklar.
Belge 2 de Lüleburgaz’ı kurtaran bir Şehidimizin isminin bir okula verilemesi talebimize karşılık olarak topu başkalarına atmaktadırlar.Ama işte ilahi adalet tekerrür etmiş ve TOKİ tarafından yaptırılan Lüleburgaz Burgazkent Toki ilköğretim okuluna E.Öğretmen ve Yazar Orhan Suat hocamızın başvurusuyla “MEB.Lüleburgaz Şht.Plt.Ütgm.İbrahim Gerçek İlköğretim Okulu adı verilmiştir.
Bu dünyada İlahi Adalet varsa Şehidimizin kanı ve canı adına sizden hesap sorulacaktır ve inanıyorum ki bu günlerde yakın bir zamanda gelecektir.

Hiç yorum yok: